De werkwijze

Omdat ieder mens verschillend is, benader ik iedere klacht ook heel persoonlijk. Iedere klacht, groot of klein, behandel ik met veel respect. Aan de hand van een persoonlijk gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek zal ik vragen stellen over uw klacht(en), uw algemene gezondheid, eerdere operaties (ziektes) en medicatie gebruik. Als ik dit alles in kaart gebracht heb ga ik aan de hand van de drie systemen (zie ook Osteopathie) op zoek naar de oorzaak in het lichaam.

Lichamelijk onderzoek/behandeling

In het onderzoek betrek ik het hele lichaam. Mijn behandeling is gericht op het herstellen van de natuurlijke bewegelijkheid, waardoor uw lichaam het zelfherstellend vermogen optimaal kan inzetten. Ik werk uitsluitend met technieken die ik met mijn handen uitgevoer. Met (meestal zachte) handgrepen maak ik weefsels los op de plek(ken) waar het bewegingsverlies is geconstateerd. Naast oefeningen voor thuis geef ik ook adviezen op het gebied van beweging en leefstijl om het zelfherstellend vermogen verder te optimaliseren. De behandelingen zullen ondersteund worden met eventueel een voedingsadvies, leefstijl of oefeningen. Met de juiste voeding kan jij je eigen gezondheid bevorderen.

Gemiddeld zitten er twee tot vier weken tussen de behandelingen.

Preventief behandelen

U kunt door mij ook preventief worden behandeld. Het doel hiervan is om klachten zoveel mogelijk te voorkomen. Door het vroegtijdig opsporen van bewegingsverliezen wordt de gezondheid geoptimaliseerd, waardoor lichamelijke ongemakken wegblijven. Bij preventieve behandeling zijn twee afspraken per jaar meestal voldoende.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande neem dan gerust contact met mij op.