Osteopathie bij baby’s en kinderen

 De behandeltechnieken bij baby’s en kinderen zijn vriendelijk en zacht. Vanzelfsprekend is er een duidelijk verschil qua intensiteit ten op zichtte van behandelingen voor volwassenen. Na het onderzoek worden de bevindingen eerst doorgesproken met de ouders, alvorens er gestart wordt met behandeling.

Voor de specialisatie van behandeling van baby en kinderen heb ik cursussen gevolgd en afgerond.

Voor een afspraak voor een baby/kind hanteer ik spoedplekjes in de agenda. Behandeling probeer ik vaak nog dezelfde week te plannen. Meld u gerust via telefoon, whatsapp of mail. Dan bel ik u zo spoedig mogelijk om de kleine in te kunnen plannen.

Klachten door bevalling

Tijdens een bevalling wordt een baby onderworpen aan enorme krachten van de baarmoeder. De baby wordt voortgestuwd tegen de natuurlijke weerstand van het geboortekanaal. Baby’s en kinderen hebben vaak als gevolg hiervan bewegingsbeperkingen of blokkades die leiden tot het minder goed functioneren van sommige lichaamsfuncties. Problemen die door een bevalling zijn ontstaan kunnen later heel goed behandeld worden.

Andere factoren bij bevalling

Daarnaast zijn er nog andere factoren die bij een bevalling aan de orde kunnen zijn en latere klachten kunnen geven, zoals: een vacuüm- of tangverlossing, een langdurige of juist snelle bevalling, een beknelling in het geboortekanaal, het inslikken van vruchtwater of een (spoed) keizersnede.

Klachten bij baby’s

Klachten bij baby’s zijn onder andere:
– veel huilen (huilbaby’s)
– problemen bij voeden, o.a. reflux, spugen, problemen met aanhappen, verslikken, moeilijk boeren
– problemen met de darmpjes, o.a. obstipathie, krampen, verstoorde ontlasting bv groene kleur
– voorkeurshoudingen
– afgeplatte (achter)hoofdje
– overstrekken
– KNO-klachten
– onrust of jammeren
– slaapproblemen.

Klachten bij kinderen

Klachten bij kinderen zijn onder andere:
– buikpijn
– hoofdpijn
– gedrag- en ontwikkelingsstoornissen
– concentratiestoornissen
– leerstoornissen
– zindelijkheidsproblemen
– vertraagde motorische ontwikkeling.

Naast de meest voorkomende (bovengenoemde) klachten kunnen er ook nog andere klachten optreden. Neem gerust contact met mij op als u na wilt gaan of osteopathie iets voor uw baby of kind is.