Over mij

 

Mijn naam is Ellen Klein Holkenborg. Mijn interesse in het behandelen van het menselijk lichaam heb ik, met een vader als osteopaat, van huis uit meegekregen.

In 2006 heb ik mijn HBO-studie fysiotherapie afgerond. Vervolgens ben ik van 2006 tot en met 2014 als fysiotherapeut werkzaam geweest. In mijn werk als fysiotherapeut merkte ik dat sommige klachten terug bleven komen of niet volledig herstelden. Dat daagde mij uit om verder (dieper) te gaan zoeken naar de daadwerkelijk oorzaak (bron) van de klachten.

Na een vijfjarige studie ben ik sinds november 2013 officieel osteopaat. Hoewel osteopathie toepasbaar is voor elke denkbare klacht, heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van buik- en bekkenklachten, nek- en rugklachten, hoofdpijnen. Voor mijn afstuderen heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht naar behandeltechnieken op de darmen; specifiek op de darmwortel.

Specialisaties/bijscholingen waarin ik mij heb verdiept zijn:
2017 Reflex Natuurlijk (W)eten – Celien van Dalen.
Voedingscursus waarmee ik mensen kan helpen gezonder te worden, afhankelijk van voeding afgestemd bij hun klachten.
2017 Osteopatic Somato Emotional Solutions van Marc van het Hecke – D.O. BSc
Het relateren van (onverklaarbare) fysieke lichamelijke klachten met emotionele trauma’s. Door deze spanningen in het lichaam aan te pakken zie je uiteindelijk een zogenoemde ‘release’ van het lichaam plaatsvinden waardoor de klachten herstellen.
2014/2015 Baby’s en kinderen volgens methode van de Bakker bij FICO
*Osteopathie bij kinderen: pediatrie met vroedvrouwen en artsen (2014)
      *Osteopathie bij kinderen: pediatrie met geïntegreerde technieken deel 1 door de Bakker (2015)
      *Osteopathie bij kinderen: pediatrie met geïntegreerde technieken deel 2 door de Bakker (2015)

Ik behandel met veel passie en zie er altijd weer een uitdaging in om iemand zo snel mogelijk van zijn klacht(en) af te helpen.

In mijn vrije tijd ben ik met mijn vriend Marcel en 2 kinderen en wonen we in Zwolle. Graag trekken wij er samen op uit. In verschillende delen van Europa hebben we sportieve vakanties ondernomen. In mijn vrije tijd sport ik graag. Op het gebied van sport doe ik aan survival, yoga en zwemmen.