Osteopathie bij baby’s en kinderen

 De behandeltechnieken bij baby’s en kinderen zijn vriendelijk en zacht. Vanzelfsprekend is er een duidelijk verschil qua intensiteit ten op zichtte van behandelingen voor volwassenen. Na het onderzoek worden de bevindingen eerst doorgesproken met de ouders, alvorens er gestart wordt met behandeling.

Klachten door bevalling

Tijdens een bevalling wordt een baby onderworpen aan enorme krachten van de baarmoeder. De baby wordt voortgestuwd tegen de natuurlijke weerstand van het geboortekanaal. Baby’s en kinderen hebben vaak als gevolg hiervan bewegingsbeperkingen of blokkades die leiden tot het minder goed functioneren van sommige lichaamsfuncties. Problemen die door een bevalling zijn ontstaan kunnen later heel goed behandeld worden.

Andere factoren bij bevalling

Daarnaast zijn er nog andere factoren die bij een bevalling aan de orde kunnen zijn en latere klachten kunnen geven, zoals: een vacuüm- of tangverlossing, een langdurige of juist snelle bevalling, een beknelling in het geboortekanaal, het inslikken van vruchtwater of een (spoed) keizersnede.

Klachten bij baby’s

Klachten bij baby’s zijn onder andere: veel huilen, problemen bij voeden (ontlasting), een afgeplatte schedel, overstrekken, KNO-klachten, onrustig zijn (veel bewegen en/of te weinig slapen), buikpijn/krampen en slaapstoornissen.

Klachten bij kinderen

Klachten bij kinderen zijn onder andere: gedrag- en ontwikkelingsstoornissen, concentratiestoornissen, leerstoornissen, zindelijkheidsproblemen en een vertraagde motorische ontwikkeling.

 

Naast de meest voorkomende (bovengenoemde) klachten kunnen er ook nog andere klachten optreden. Neem gerust contact met mij op als u na wilt gaan of osteopathie iets voor uw baby of kind is.